ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αφίσα-36ου-Ετήσιου-Συνεδρίου-2022-EZE

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

            Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) σας προσκαλεί στο 36ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό της στο Αγρίνιο, το οποίο συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

  • Δρ. Γεώργιος Μπέλλος, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – ΥΠ.Α.Α.Τ. (Πρόεδρος)
  • Ιωάννης Φαρμάκης, Κτηνίατρος Ιδιώτης, Δήμος Αγρινίου
  • Δημήτριος Παππάς, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Προϊστάμενος Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων ΥΠ.Α.Α.Τ.
  • Σάββας Βλάχος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • Γεώργιος Κοντογιάννης, Γεωπόνος, ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
  • Γεώργιος Αντωνάκος, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Ιδιώτης, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Δυτικής Ελλάδας
  • Δρ. Μερόπη Νικολάου, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης, Κέντρο Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων ΥΠ.Α.Α.Τ.
  • Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Ιωσήφ Μπιζέλης, τ. Καθηγητής Γ.Π.Α.
Στυλιανή Χαδιώ, Καθηγήτρια Γ.Π.Α.
Κωνσταντίνος Μουντζούρης, Καθηγητής Γ.Π.Α.
Ελένη Μήλιου, Καθηγήτρια Γ.Π.Α.

 

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Έναρξη Συνεδρίου          

Αίθουσα: Παπαστράτειο Μέγαρο

17.00 – 18.00  Προσέλευση - Εγγραφή Συνέδρων

18.00 – 18.30  Χαιρετισμοί

18.30 – 18.45  Τιμητική εκδήλωση για τον κ. Γεώργιο Ζέρβα, Ομότιμο Καθηγητή Γ.Π.Α. για τη σημαντική προσφορά του στη Ζωική Παραγωγή και στην Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία

18.45 – 19.00  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: Αντώνιος Κομινάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γ.Π.Α.

19.00 – 19.30  Η παραδοσιακή κτηνοτροφία στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας. Τσοπάνηδες, κοπάδια, μαντριά …
Μαρία Ν. Αγγέλη, Φιλόλογος, Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

19.30 – 20.00  Η Κτηνοτροφία στην Δυτική Ελλάδα – Φυσιογνωμία και Προοπτικές
Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Σάββας Βλάχος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

20.00 – 20.30  Τεχνικές για την απόκτηση κινήτρων μάθησης κατά την επιμόρφωση  κτηνοτρόφων
Αναστάσιος Μικρόπουλος, Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

21.00               ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Παράλληλες Εκδηλώσεις

  • Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ο Κύκλος του Μαλλιού του Προβάτου» από το αρχείο του Κέντρου Ζωικών Γενετικών Πόρων Ιωαννίνων 
  • Έκθεση προϊόντων από μαλλί προβάτων εγχώριων φυλών. Συνεργασία με «The Pokari Project» 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ
(Διάρκεια παρουσίασης: 15 λεπτά)

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022  / Πρωινή Συνεδρία

1Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ:  ΕΚΤΡΟΦΗ - ΓΕΝΕΤΙΚΗ
Προεδρείο: Γεώργιος Συμεών, Αριάδνη Χάγερ


8.30 – 8.45

Εφαρμογή διδακτικών τεχνικών στην κατάρτιση αγροτών με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας

Γ. Κ. ΜΠΕΛΛΟΣ, Ι. ΜΠΕΛΛΟΥ

8.45 – 9.00

Αξιολόγηση των στάσεων των καταναλωτών ως προς τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων στη Δυτική Μακεδονία

Α. ΖΑΤΡΑΖΕΜΗ, Μ. ΤΑΜΠΑΚΗ, Γ. ΚΟΤΟΥΖΙΔΟΥ, Α. ΡΑΓΚΟΣ, Κ. ΜΕΛΦΟΥ, Κ. ΖΑΡΑΛΗΣ, Ι.Α. ΓΙΑΝΤΣΗΣ

9.00 - 9.15

Εκτίμηση του ανθρακικού αποτυπώματος της γαλακτοπαραγωγού προβατοτροφίας στη Δυτική Μακεδονία

Ε. ΤΑΜΠΑΚΗ, Γ. ΛΙΑΝΤΑΣ, Μ.Β ΑΛΒΑΝΟΥ, Μ. ΡΑΒΑΝΗ, Γ. ΝΤΙΝΑΣ, Ι.Α. ΓΙΑΝΤΣΗΣ

9.15 – 9.30

Η υπερηχοτομογραφική απεικόνιση του επιμήκη ραχιαίου μυός και του υποδόριου λιπώδους ιστού ως εργαλείο αξιολόγησης σφάγιων αρνιών της φυλής Χίου

Ε. ΤΣΙΜΠΟΥΡΗ, Μ. ΛΑΓΟΝΙΚΟΥ, Α. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, Ο. ΖΕΡΒΟΓΙΑΝΝΗ, Α.Ι. ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ

9.30 – 9.45

Αξιολόγηση δύο μεθόδων ως προς την ικανότητα πρόβλεψης του ποσοστού άπαχου μυϊκού ιστού σε σφάγια χοίρων Ελληνικών εκτροφών

Β. ΣΧΟΙΝΑ, Β. ΝΤΟΤΑΣ, Δ. ΓΟΥΡΔΟΥΒΕΛΗΣ, Ι. ΚΑΪΜΑΚΑΜΗΣ, Ι. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΣΥΜΕΩΝ, Β. ΜΠΑΜΠΙΔΗΣ

9.45 – 10.00

Οι αδέσποτοι σκύλοι στην Ελλάδα και η διαχείριση αυτών

Θ. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΗ, Α. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, Α. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ, Ε. Ν. ΣΩΣΣΙΔΟΥ

10.00 – 10.15

Τα άλογα του Πεταλά και του Λούρου Αιτωλοακαρνανίας

Μ. ΠΛΕΣΣΑ

10.15 - 10.30

Γενετικές παράμετροι της συγκέντρωσης ολικών πρωτεϊνών στον ορό του αίματος αγελάδων και νεογέννητων μόσχων

Α. ΣΟΥΦΛΕΡΗ, Γ. ΜΠΑΝΟΣ, Ν. ΠΑΝΟΥΣΗΣ, Γ. ΑΡΣΕΝΟΣ, Α. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, Γ.Ε. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ

10.30 – 10.45

Insilico ανάλυση της περιοχής του υποκινητή γονιδίων που εμπλέκονται στη διαδικασία της λιπογένεσης στο πρόβατο

Κ. ΚΑΪΛΗΣ, Ι. ΜΠΙΖΕΛΗΣ, Π. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ, Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

10.45 – 11.00

Φαινοτυπικός και γενετικός χαρακτηρισμός αυτόχθονων βοοειδών της ορεινής Κρήτης

Σ. ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ, Ι. ΜΠΙΖΕΛΗΣ, Π. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ

11.00 – 11.15

Γενωμική και φυλογενετική ανάλυση της σπάνιας φυλής προβάτων Αγρινίου

Α. ΚΟΜΙΝΑΚΗΣ, Ε. ΤΑΡΣΑΝΗ, Γ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ, Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ, Δ. ΠΑΠΠΑΣ

11.15 – 11.30

Εκτίμηση γενωμικών γενετικών αξιών για τη γαλακτοπαραγωγή στο πρόβατο φυλής Φριζάρτα

Α. ΚΟΜΙΝΑΚΗΣ, Γ. ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ, Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Α.ΧΑΓΕΡ, Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ, Δ. ΠΑΠΠΑΣ

11.30 – 11.45

Γενετική διαχείριση της Ελληνικής Βραχυκερατικής φυλής βοοειδών

Δ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, Π. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ, Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ, Α. ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ, Ι. MEDUCORAC, Ι. ΜΠΙΖΕΛΗΣ

11.45 – 12.00  ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

 


2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΗΘΟΛΟΓΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ - ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
Προεδρείο: Βασιλική Κοτσάμπαση, Παναγιώτα Κουτσούλη

12.00 – 12.15

Οι «παρεμβάσεις τρίτων» ως μέσο επίλυσης επιθετικών αλληλεπιδράσεων στα πρόβατα

Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Π. ΠΑΦΙΛΗΣ, Ι. ΜΠΙΖΕΛΗΣ, Π. ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ, Γ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ

12.15 – 12.30

Επίδραση της εμβάπτισης του χοιρινού και ορνιθείου κρέατος σε όξινο ορό γιαουρτιού επί της τρυφερότητας και της οξειδωτικής τους κατάστασης

Α. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, Α. ΠΑΒΕΛΗ,  Μ. ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗΣ, Γ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ι. ΠΟΛΙΤΗΣ, Π. ΣΙΜΙΤΖΗΣ

12.30 – 12.45

Το εκχύλισμα Κουρκουμά και Σκουτελάριας μπορεί να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την οξειδωτική σταθερότητα των παραγόμενων αυγών ορνίθων σε συνθήκες θερμικού στρες

Σ. ΔΟΚΟΥ, Η. ΓΙΑΝΝΕΝΑΣ, Π. ΣΑΚΚΑΣ, Γ.Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ, Β. ΤΣΙΟΥΡΗΣ,  Θ. ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Μ. PANHELIEUX, F. ROBERT, Β.Α. ΜΠΑΜΠΙΔΗΣ

12.45 – 13.00

Απομόνωση βιοδραστικών οργανικών ενώσεων από υποπροϊόντα καρκινοειδών και εφαρμογές στη γεωργική παραγωγή

Κ. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ, Π. ΠΑΝΤΑΖΗΣ, Ι. ΚΑΡΑΜΑΛΙΓΚΑΣ, R.J. MURRAY, G. KAZANIDIS

13.00 – 13.15

Παρουσίαση πρωτοτύπου καθετοποιημένης μονάδας εκτροφής εδώδιμου αχινού

Π .Α. ΠΑΝΤΑΖΗΣ

13.15 – 13.30

Αριστοποίηση διατροφής και συνθηκών εκτροφής καραβίδας γλυκού νερού σε εντατικά και ημι-εντατικά συστήματα εκτροφής

Π.Α. ΠΑΝΤΑΖΗΣ, Ι.Χ. ΚΑΡΑΜΑΛΙΓΚΑΣ, Γ. ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

 

14.00   ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑΚΙ ΒΑΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

  • Επίσκεψη σε εκτροφές βοοειδών Βραχυκερατικής φυλής και ίππων Πίνδου 
  • Παρουσίαση εισηγήσεων γενικού ενδιαφέροντος στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Ομίλου Περδικακίου

    Η Βραχυκερατική φυλή βοοειδών στην Αιτωλοακαρνανία

    Δ. ΠΑΠΠΑΣ, Γ. ΜΠΕΛΛΟΣ

    Παρουσίαση των δράσεων της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών

    ΑΧ. ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ,
    Ι. ΚΑΖΟΓΛΟΥ

  • Επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο
  • Γευσιγνωσία τοπικών παραδοσιακών προϊόντων 

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022   / Πρωινή Συνεδρία
(Διάρκεια παρουσίασης: 15 λεπτά)

1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προεδρείο: Βασίλειος Ντότας, Βασίλειος Παρασκευάς

8.30 – 8.45

Μερική αντικατάσταση σογιαλεύρου με επεξεργασμένο σογιάλευρο σε πρόβατα Καραγκούνικης φυλής

Θ. ΜΙΧΟΥ, Α. ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ, Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Κ. ΓΑΤΣΑΣ, Κ. ΔΡΟΥΜΤΣΕΚΑΣ, Λ. ΚΑΡΑΤΟΣΙΔΗ, Σ. ΤΣΑΝΓΚΛΗ, Α. ΦΩΣΚΟΛΟΣ

8.45 – 9.00

Επίδραση του επιπέδου πρωτεΐνης και ενέργειας σε συνδυασμό ή μη με προσθήκη φυτοβιοτικού επί της φλεγμονώδους απόκρισης στο έντερο ορνιθίων

Ε. ΓΚΡΙΕΛΑ, Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ. Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,  Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

9.00 - 9.15

Προσδιορισμός φαινομένης πεπτικότητας του ολικού σιτηρεσίου με παρουσία υποπροϊόντος της ελαιουργίας σε μοσχίδες αντικατάστασης

Α. ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ, Σ. ΤΣΑΝΓΚΛΗ, Κ. ΓΑΤΣΑΣ, Θ. ΜΙΧΟΥ, Σ. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, Ι. ΝΑΝΑΣ, Γ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, Α. ΦΩΣΚΟΛΟΣ

9.15 – 9.30

Επίδραση της ενσωμάτωσης όξινου ορού γιαούρτης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ενσιρώματος αραβοσίτου

Ι. ΠΑΛΑΜΙΔΗ, Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ι. ΠΟΛΙΤΗΣ, Ι. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ, Κ. ΦΕΓΓΕΡΟΣ, Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

9.30 – 9.45

Η επίδραση των υπολειμμάτων εστίασης στις παραγωγικές αποδόσεις και στις παραμέτρους ποιότητας του κρέατος παχυνόμενων χοίρων

Ε. ΓΙΑΜΟΥΡΗ, Γ. ΠΑΠΑΔΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ, Α.Χ. ΠΑΠΠΑΣ, Π.Ε. ΣΙΜΙΤΖΗΣ, Ε. ΤΣΙΠΛΑΚΟΥ, Γ. ΖΕΡΒΑΣ

9.45 – 10.00

Η επίδραση διαφορετικών συγκεντρώσεων αχύρου σιταριού στο σιτηρέσιο παχυνόμενων μοσχαριών, στις αποδόσεις, στην ιστολογική εικόνα της μεγάλης κοιλίας και στα χαρακτηριστικά του κρέατος

Σ. ΔΟΚΟΥ, Η. ΓΙΑΝΝΕΝΑΣ, Ε. ΜΠΟΝΟΣ, Ι. ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗ, Γ. ΑΡΣΕΝΟΣ

10.00 – 10.15

Επίδραση του επιπέδου προσθήκης μίγματος φυτοβιοτικών στην παραγωγή και αντιοξειδωτική κατάσταση στις ωοθήκες ωοτόκων ορνίθων

Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ,  Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ε. ΓΚΡΙΕΛΑ,  Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

10.15 – 10.30

Επίδραση της προσθήκης προ- και πρεβιοτικού προϊόντος ζύμης και Se στα παραγωγικά χαρακτηριστικά, στο οξειδωτικό σύστημα και στην έμφυτη ανοσία προβατινών

Χ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Α. ΣΚΟΥΡΤΗΣ, Π. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ, Α. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ. Φ. ΣΑΤΟΛΙΑΣ, Δ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ, Ε. ΤΣΙΠΛΑΚΟΥ, Γ. ΖΕΡΒΑΣ

10.30 – 10.45

Η χρήση του λιναρόσπορου και του λούπινου για τη μερική αντικατάσταση του σογιαλεύρου που επιδρά θετικά στο προφίλ των λιπαρών οξέων του γάλακτος και στους αναπαραγωγικούς δείκτες των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων

Ι. ΝΑΝΑΣ, Σ. ΔΟΚΟΥ, Θ. ΧΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ, Κ. ΣΤΑΜΠΕΡΝΑ, Ε. ΝΤΟΒΟΛΟΥ, Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ, Λ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Η. ΓΙΑΝΝΕΝΑΣ, Γ.Σ. ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ

10.45 – 11.00

Επιδράσεις της διατροφικής προσθήκης φλαβονοειδών και πούλπας πορτοκαλιού επί στοιχειακών συγκεντρώσεων του αυγού με χημειομετρική ανάλυση

Ε. ΖΩΙΔΗΣ, Α.Χ. ΠΑΠΠΑΣ, Μ. ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗΣ, Π. ΣΙΜΙΤΖΗΣ, Κ. ΣΩΤΗΡΑΚΟΓΛΟΥ, Σ. ΤΑΥΡΙΖΕΛΟΥ, Γ. ΔΑΝΕΖΗΣ, Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

11.00 – 11.15

Επίδραση του επιπέδου προσθήκης μίγματος φυτοβιοτικών στις αποδόσεις και στην  αντιοξειδωτική  κατάσταση του δωδεκαδάκτυλου ωοτόκων ορνίθων

Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ε. ΓΚΡΙΕΛΑ,  Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

11.15 – 11.30

Πιλοτική καλλιέργεια μη μεταλλαγμένης σόγιας και κτηνοτροφικού κουκιού ως εναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές

Β. ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗ, Γ. ΣΥΜΕΩΝ, Γ. ΖΕΡΒΑΣ

11.30 – 11.45

Επίδραση της ενσωμάτωσης όξινου ορού γιαούρτης στη σύνθεση και τη μεταβολική  δραστηριότητα της μικροχλωρίδας στα τυφλά έντερα ορνιθίων κρεοπαραγωγής

Ι. ΠΑΛΑΜΙΔΗ, Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. ΓΚΡΙΕΛΑ, Ι. ΠΟΛΙΤΗΣ, Κ. ΦΕΓΓΕΡΟΣ, Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

11.45 – 12.00

Επίδραση του επιπέδου προσθήκης μίγματος φυτοβιοτικών στην παραγωγή και στην ποιότητα του αυγού ωοτόκων ορνίθων

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, Ι. ΜΠΡΟΥΚΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, Ε. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ε. ΓΚΡΙΕΛΑ,  Κ. ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

12.00 – 12.15    ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – ΚΑΦΕΣ

 

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ:  ΥΓΙΕΙΝΗ - ΕΥΖΩΙΑ
Προεδρείο: Αθανάσιος Γελασάκης, Παναγιώτης Σιμιτζής


12.15 – 12.30

Αξιολόγηση ποιότητας νωπού γάλακτος και υγιεινής μαστού προβάτων φυλής Λακόν (Lacaune) – Ανάπτυξη ταχέως μεθόδου εκτίμησης μικροβιολογικής ποιότητας

Θ. ΣΚΑΡΛΑΤΟΥΔΗ, Κ. ΒΑΤΑΒΑΛΗ, Α. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, Μ.Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, Μ. ΚΟΥΣΤΑ, Δ. ΜΑΝΤΗΣ, Ε. ΠΑΠΠΑ, Λ. ΜΠΟΣΝΕΑ, Μ. ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ

12.30 – 12.45

Η αυτόματη (ρομποτική) άμελξη των αγελάδων: τρόποι λειτουργίας, διαχείριση και προοπτικές

Α. ΠΕΤΑΛΑΣ

12.45 – 13.00

Επίδραση διαχειριστικών παραγόντων σε βιοχημικές παραμέτρους του αίματος υγιών γαλακτοπαραγωγών αγελάδων Holstein

E. ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ, Γ.Ε. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ, Α. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, Ν. ΣΙΑΧΟΣ, Α. ΣΟΥΦΛΕΡΗ, Γ. ΑΡΣΕΝΟΣ, Ν. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

13.00 – 13.15

Επίδραση της ανθρώπινης διαχείρισης στο επίπεδο ευζωίας και τις παραγωγικές αποδόσεις των γαλακτοπαραγωγικών ζώων – Η περίπτωση του νησιού της Κεφαλονιάς

Μ. ΧΟΥΛΙΑΡΑ, Μ. ΧΑΡΙΣΜΙΑΔΟΥ, Α. ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ, Π. ΣΙΜΙΤΖΗΣ

13.15 - 13.30

Μεταφορά παθητικής ανοσίας σε μόσχους ελληνικών εκτροφών με βάση διαφορετικά  πρότυπα αξιολόγησης

Α. ΣΟΥΦΛΕΡΗ, Γ. ΜΠΑΝΟΣ, Ν. ΠΑΝΟΥΣΗΣ, Γ. ΑΡΣΕΝΟΣ, Ε. ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ, Α. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ, Γ.Ε. ΒΑΛΕΡΓΑΚΗΣ

13.30 – 13.45

Αξιολόγηση των επιπτώσεων ενός μίγματος φυτικών βιοενεργών συστατικών στη γαλακτοπαραγωγή, στη σύσταση και την οξειδωτική σταθερότητα του γάλακτος και σε δείκτες υγείας του μαστού προβατινών

Α. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ, Μ. ΤΣΑΦΟΥ, Μ. ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗΣ, Ι. ΚΑΡΒΕΛΗΣ, Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Α. ΧΑΓΕΡ, Α. ΠΟΛΙΤΗ, Α. ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ, Π. ΣΙΜΙΤΖΗΣ

ΛΗΞΗ  ΕΡΓΑΣΙΩΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



Πρόσκληση - Πρόγραμμα - Κατάλογος Ξενοδοχείων

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μας αποφάσισε την πραγματοποίηση του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ζ.Ε. για το τρέχον έτος στο Αγρίνιο από 5 έως 7 Οκτωβρίου 2022, στο οποίο καλούνται όλα τα μέλη της Εταιρείας να συμμετάσχουν.
            Σχετικά με το εν λόγω Συνέδριο, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, τα εξής:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής ύψους 25 € για μέλη & μεταπτυχιακούς φοιτητές και 30 για μη μέλη.
  2. Τον καθορισμό συγκεκριμένου σχεδίου συγγραφής των προς υποβολή για ανακοίνωση περιλήψεων των εργασιών (επισυνάπτεται).
  3. Οι εργασίες προς ανακοίνωση θα είναι ερευνητικές που δεν πρέπει να έχουν δημοσιευθεί ή πρόδρομες ανακοινώσεις ή αναγνωριστικές σε θέματα ειδικού κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος.
  4. Για κάθε ερευνητική εργασία που προορίζεται για ανακοίνωση θα πρέπει να έχει σταλεί περίληψη το αργότερο μέχρι την 30η Ιουνίου 2022. Οι εργασίες που θα αποσταλούν θα αξιολογηθούν από την Επιστημονική Επιτροπή.
  5. Προκειμένου να εκδοθούν τα Πρακτικά του Συνεδρίου πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, όσες περιλήψεις δεν αποσταλούν εγκαίρως δεν θα συμπεριληφθούν στα εν λόγω Πρακτικά.

      Οι περιλήψεις των εργασιών θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση eze@aua.gr. Για κάθε διευκρίνιση επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 210 5294422 και 210 5294412.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ζ.Ε.

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΓΓΕΡΟΣ                    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.Π.Α.                                      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ.Π.Α.

Περισσότερες Πληροφορίες

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο 69ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της European Association for Animal Production (EAAP), που διεξήχθη στο Dubrovnik της Κροατίας από 27.8.2018 έως 31.8.2018 βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζέρβας με το «Distinguished Service Award”, για την προσφορά του στην Επιστήμη της Ζωικής Παραγωγής και τις υπηρεσίες του προς την EAAP.  Το έργο του κ. Γ. Ζέρβα παρουσίασε η Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Μιλάνου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EAAP Mrs. Antonella Baldi.

Ο κ. Γ. Ζέρβας προσέφερε τις υπηρεσίες του στην EAAP ως Γραμματέας της Nutrition Commission (2002 - 2004), ως Αντιπρόεδρος (2005 - 2006) και Πρόεδρος (2006 - 2008) της Livestock Farming Systems Commission, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ της EAAP (2008 - 2012) και ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής (2012 - 2018).

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (Ε.Ζ.Ε.)

Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία (Ε.Ζ.Ε.) αντιλαμβάνεται τη σημαντικότητα της
σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με την μεταποίηση με σκοπό την παραγωγή
ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. Ορισμένα από τα προϊόντα μας έχουν μία εγγενή
μοναδικότητα η οποία πηγάζει από πολλούς παράγοντες που συνιστούν την ταυτότητά τους.
Στην κορυφή, ίσως, της πυραμίδας αυτών βρίσκεται η φέτα, η οποία μέσω των σπάνιων
χαρακτηριστικών της που απορρέουν από την ιδιαίτερη χλωρίδα του τόπου μας, τις
εδαφοκλιματικές συνθήκες καθώς και τις μακραίωνες παραδόσεις μας στον τρόπο
παραγωγής της, έχει στοιχειοθετήσει με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτήρα της
Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), αναγνωρισμένο επίσημα από την
Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).... περισσότερα